Puulan seutuopiston kuorolaiset konsertoivat Wienissä

Aamulla varhain 6.5. starttasi Kangasniemeltä iloinen 15 hengen seurue kohti Itävaltaa. Wienissä järjestettiin kansainvälinen  Sing Along-yhteiskonsertti, jossa esitettiin Franz Schubertin Messu nro 6 es dur yhdessä Berliinin Radiokuoron, Wienin filharmoniorkesterin ja solistien kanssa kapellimestarina Simon Halsey. Tapahtuma järjestettiin nyt kolman kerran. Aiemmin Sing Along kuoro on kokoontunut laulamaan yhdessä Turkissa vuonna 2010 ja Unkarissa vuonna 2014. Tapahtuman tarkoituksena on kerätä amatöörilaulajia ympäri maailmaa nauttimaan laulamisesta ja yhteistyöstä ammattilaisten kanssa. Tällä kertaa mukana oli 1000 laulajaa 14 eri maasta.
Yhteiset harjoitukset  järjestettiin kahdessa eri ryhmässä Minoritenkirchessä, johon mahtui kerrallaan noin 500 laulajaa. Itse konsertti oli 8.5. Wienin konserttihallissa. Tapahtuman jälkeen vietettiin  juhlaillallista paikallisella viinitilalla. Sielläkin saimme todeta laulun yhdistävän ryhtyessämme vuorolaulantaan italialaisen kuoron kanssa.
Harjoitusten ja esiintymisen lisäksi jäi ryhmällemme aikaa tutustua Wienin nähtävyyksiin, kahviloihin sekä ruokakulttuuriin. Liikkuminen kaupungissa sujui vaivattomasti metrolla ja raitovaunulla sekä apostolin kyydillä – joka ei ollut aina ihan vaivatonta.
Harjoitusten yhteydessä ihmettelimme, mistä kuuluvat ne muut suomalaisten äänet. Niitä kun ei puheensorinan seasta korviimme kantautunut. Syykin selvisi myöhemmin. Kangasniemen kuoro oli ainoana kuorona Suomesta mukana tapahtumassa.
Kuoron harjoitukset ja omakustanteinen matka on ollut osana Puulan Seutuopiston opetusohjelmaa. Kuorolaiset toivovat mukaan uusia innokkaita laulajia kokemaan ikimuistoisia elämyksiä musiikin maailmassa. Seuraava Sing Along tapahtuma järjestetään Pariisissa kesäkuussa 2018.