0

Kysely uuden yläkoulun ja kirjaston nimestä

Uuden yläkoulun ja kirjaston nimi Kansis-keskus jakaa mielipiteet paikkakunnalla. Mitä mieltä sinä olet? Osallistu Kunnallislehden verkkokyselyyn, joka löytyy sivuston oikeasta palkista.

Kysely on päättynyt ja sen tulokset julkaistaan torstaina 2.6. verkossa ja printtilehdessä.

5 kommenttia aiheesta “Kysely uuden yläkoulun ja kirjaston nimestä

 • 24.5.2016 at 05:48
  Permalink

  Uusi hieno koulu pilattiin noin mauttomalla nimellä. Toivottavasti sen voi vielä vaihtaa.

 • 25.5.2016 at 13:13
  Permalink

  uuden koulun nimeksi Otto Mannisen Koulu.

 • 26.5.2016 at 15:52
  Permalink

  Koulun nimen pitäisi mielestäni olla arvokkaampi, kuten muidenkin koulujen nimet ovat. Esim. Sarjalan koulu tai Otto Mannisen koulu tai Anni Swanin koulu.

 • 28.5.2016 at 07:37
  Permalink

  Demokratia on puhunut.

  Kaikilla oli mahdollisuus ehdottaa mieleistänsä arvokasta nimeä. Julistettiinhan asiasta avoin nimikilpailu. Sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 19.4.2016, että nimeksi tulee Kansis-keskus, koska talossa on eri toimintoja. Prosessi on luettavissa kunnan Internet-sivuilta. Valintaan pääsivät vaikuttamaan mm. koulun oppilaat, hienoa.

  Kansis-nimen ehdottajana voin kertoa perusteeni:

  Kan viittaa Kankaistentiehen ja Kangasniemeen, si sivistykseen, talohan on sivistyksen kehto (koulu,kirjasto) ja s-lisäys käytettävyyteen puhekielessä. Nimessä on myös kansi-sana. Talossahan avataan kansia, sekä kirjojen että tietokoneiden ja tablettien. Graafisena elementtinä nimessä voisi K-kirjaimena olla avattu kirja lintuperspektiivissä, jolloin selkämys ja avoimet sivut muodostavat kirjaimen.

  Kysymyksiä Kangasniemen Kunnallislehdelle. Miksi lehden mielipidepalstalla voi kommentoida asiaa nimimerkillä ja miksi valintaprosessista ei ole uutisoitu tarkemmin? Kaikkia varmaan kiinnostaisi nähdä kilpailussa ehdotetut nimet.

 • 28.5.2016 at 08:25
  Permalink

  Kansis-keskus on jäykkä sanayhdistelmä. Uusi hieno rakennus ansaitsee nimekseen jotain merkityksellisempää ja myöhemmin sille voi muotoutua lempinimi kansan suussa.

Comments are closed.